Τρίτη, 5 Ιουλίου 2016

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ... ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ

Γράφει ο ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ


 «Κύριε Πρόεδρε
Αναλαμβάνεται την προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας για μία πενταετία, όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις. Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένων και της συνταγματικής συνθήκης και τα ΕΘΝΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΘΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟΥΝ χάριν της ειρήνης και της ευημερίας και της ασφάλειας στην διευρυμένη Ευρώπη. Τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη, θα υποστούν μεταβολές, καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμαστεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης».

Αυτά τα φοβερά και τρομερά είπε η κ. ΑΝΝΑ ΜΠΕΝΑΚΗ, υπό την ιδιότητά της ως προέδρου της Βουλής των Ελλήνων στις 8-2-2005, απευθυνόμενη στον κ. ΚΑΡΟΛΟ ΠΑΠΟΥΛΙΑ, όταν του ανακοίνωνε την εκλογή του στα ύπατα αξιώματα της Ελληνικής Πολιτείας, δηλαδή ως πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Η κ. ΑΝΝΑ ΜΠΕΝΑΚΗ δεν είναι ένα άτομο ανεύθυνο ώστε να εκλάβουμε τα λεγόμενά της ως στερούμενα σοβαρότητας. Το αντίθετο μάλιστα! Φημίζεται για τη σοβαρότητά της και τη μόρφωσή της, λόγοι για τους οποίους ο ελληνικός λαός με την ψήφο του την εξέλεξε κατ’ επανάληψη βουλευτή, χρημάτισε υπουργός και τέλος ανήλθε στο ανώτατο αξίωμα της προέδρου της Βουλής των Ελλήνων επί πρωθυπουργίας του Κώστα Καραμανλή.

Συνεπώς, τα υπ’ αυτής λεχθέντα δημόσια, και μάλιστα υπό την κάλυψη των τηλεοπτικών καναλιών, έχουν μεγάλη σοβαρότητα, ιδίως όταν αυτά διαβάστηκαν προσεκτικά, λέξη προς λέξη, από το επιμελημένο χειρόγραφο κείμενό της που κρατούσε ανά χείρας της. Και αυτό είναι ακριβώς που προκαλεί εντονότατες απορίες και ερωτήματα, τα οποία ποτέ δεν απαντήθηκαν, γιατί απλούστατα και όλως περιέργως και ανεξήγητα, ουδείς ασχολήθηκε με τα λεγόμενά της.

Αλήθεια, πως γνώριζε και πως «προφήτευε» προ εξαετίας (8-2-2005) η κ. ΜΠΕΝΑΚΗ, ότι «ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΣ ΣΥΝΟΡΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΘΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟΥΝ»; Ποιος την ενημέρωσε ότι τα «ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΘΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΤΟΥΝ»; Και ποιες είναι εκείνες «ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΕΞΟΥΣΙΕΣ ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ ΓΝΩΣΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΩΝ»; εκείνων δηλαδή που ο λαός με την ψήφο του ορίζει και καθορίζει; Και πως μας δηλώνει ευθαρσώς ότι 1) Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΣ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ;»

Πόθεν εγνώριζε η κ. ΜΠΕΝΑΚΗ ούσα πρόεδρος -τότε- της Βουλής των Ελλήνων; Γιατί ως γνωστόν, ένα θεσμικό άτομο του κύρους και της σοβαρότητας της κ. ΜΠΕΝΑΚΗ δεν μπορεί ούτε να προφητεύει ούτε να κάνει τέτοιες εφιαλτικές δηλώσεις και μάλιστα δημόσια. Άρα, τα λεγόμενά της πρέπει να έχουν κάποια βάση και μάλιστα ισχυρή.

Αλλά και ο καλός και σεβαστός πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ, που φημίζεται για την σωφροσύνη του και ο οποίος απ’ ό,τι ξέρω δεν έχει πρόβλημα με την ακοή του, πως αντέδρασε στο άκουσμα αυτών των φρικτών δηλώσεων; Γιατί δεν την τράβηξε παράμερα και να ζητήσει περισσότερες και λεπτομερείς εξηγήσεις για όσα άκουσε; Ή μήπως, συνεπαρμένος από τη χαρά του για την εκλογή του, θεώρησε αυτά δευτερεύοντα και άνευ σημασίας;

Και χωρίς να θέλω να χαλάσω την ηρεμία και την ησυχία του σημερινού ιδιοτεύοντος, αλλά τότε πρωθυπουργού της χώρας του κ. ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, μπαίνω στον πειρασμό να τον ρωτήσω: Κάλεσε την κ. ΜΠΕΝΑΚΗ να της ζητήσει τις ανάλογες εξηγήσεις; Ή μήπως τα γνώριζε και αυτός και η κ. ΜΠΕΝΑΚΗ απλά ενεργούσε εν γνώσει του και ίσως και κατ’ εντολή του;

Καμία απολογία όμως δεν έχει και ο τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. ΓΕΩΡ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, καθώς και όλοι οι αρχηγοί των κομμάτων δια την σιωπήν που ετήρησαν και άφησαν μία τέτοια δήλωση να περάσει απαρατήρητη τη στιγμή που για άλλες πολύ μικρότερης σημασίας …… με ασυγκράτητη ορμή και ολοφάνερο μίσος.

Τέλος, με απόλυτο σεβασμό, τόσο στα πρόσωπα όσο και στον θεσμικό ρόλο ενός εκάστου τους καλώ -είναι υποχρεωμένοι θα έλεγα- ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, να δώσουν εξηγήσεις στον ελληνικό λαό, στο όνομα του οποίου κυβερνάνε τον τόπο και νέμονται τα ανώτατα αξιώματά τους και που όπως απεδείχθη όχι με τον καλύτερο τρόπο να εξηγήσουν: α) ποιες είναι οι αρχές και οι εξουσίες πέραν των νομίμων και εκλεγμένων;, β) ποιος και με ποιον τρόπο θα δημιουργήσει προβλήματα στη Δημοκρατία;, γ) ποιος επιτάσσει τον περιορισμό της εθνικής κυριαρχίας και τη συρρίκνωση του εθνικού μας χώρου;, δ) ποιος απεδέχθη και συμφώνησε σε αυτό και πως θα γίνει αυτό; με οικειοθελή παράδοση και άτακτη υποχώρηση ή αντίσταση και θυσίες του ελληνικού λαού που θα πληρώσει τη δική τους ανικανότητα;

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ κύριοι, γιατί οι ευθύνες σας είναι τεράστιες και ασυγχώρητες γιατί δεν έχετε κανένα δικαίωμα να κρατάτε ένα ολόκληρο λαό στο σκοτάδι. Έχει δικαίωμα να ξέρει τι του ετοιμάσατε και τι τον περιμένει!


ΛΕΩΝΙΔΑΣ    Η  . ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ     εξ Ελληνικού Γορτυνίας
===========================

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου